Véget ért a kínai diákok nyári egyeteme

Sikeres és igen tartalmas három hét áll a Beijing Union University hallgatói mögött, akik egy angol nyelvű nyári egyetemre érkeztek intézményünkbe.

Immár ismerős partnerként küldte hallgatóit az Eszterházy Károly Egyetemre a Beijing Union University. Az előző évek remek tapasztalata és sikeressége is bizonyítja, hogy idén 14 hallgató érkezett hozzánk. A főbb cél az volt, hogy a borkultúra és borgasztronómia mellett intenzív angol nyelvű kurzusokon vehessenek részt, megismerhessék az európai és magyar kultúrát.


„An amazing summer camp is Hungary"
A kurzusra érkező hallgatók elmondták, hogy egyedülálló élményekre tehettek szert Egerben, Sárospatakon és Gyöngyösön. Kiemelték: a fantasztikus múzeumoknak, a változatos programoknak köszönhetően soha sem unatkoztak, de a legfontosabbak mégis azok az emberek voltak számukra, akik körülvették őket. Kiváló és segítőkész oktatókkal találkoztak, és nem maradt el a borkóstolás sem. Megjegyezték azt is: rengeteget tanultak, és soha nem felejtik azokat a tapasztalatokat és benyomásokat, amelyyek itt érték őket, legyen szó a borról, főzésről, sajtkészítésről, természetről, kultúráról, előadásokról, vagy esetleg a látogatásukról a Líceum Televízió stúdiójában.

Rendkívül vonzó számunkra az, ahogyan és amilyen szeretettel élnek itt Magyarországon az emberek. Élménybeszámolójukat azzal zárták: "Hálásan köszönünk mindent, és szeretettel várjuk Önöket Beijingben."

A nyári egyetemet Dr. Bujdosó Zoltán Campusokért felelős rektorhelyettes zárta, aki kiemelte: a három hét különlegessége a borkultúra és borgasztronómia területén az volt, amikor a kínai hallgatók megismerhették a campusaink jóvoltából a Mátrai, Tokaji és Egri borvidéket. Hozzátette, hogy Európa és Magyarország visszavárja őket egyetemi tanulmányaik folytatására. Zárásképp a kínai hallgatók oklevelet vehettek át a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza