Tóth Judit előadása nemzetközi konferencián

Fókuszban a minőségfejlesztés- Az oktatók szerepe a felsőoktatás nemzetköziesítésében –ezzel a címmel rendezett konferenciát a Tempus Közalapítvány Budapesten, 2018. június 6-án.

A konferencia a magyar felsőoktatásban zajló nemzetköziesítési folyamatok eredményeire, az intézmények hatékony nemzetköziesítési stratégiáira és jó gyakorlataira fókuszált, különös tekintettel az oktatók szerepére.


A délelőtti plenáris ülés után a munka három párhuzamos szekcióban zajlott, mindháromban 5-5 előadást hallhattak az érdeklődők. A legnépesebb hallgatóságot vonzó szekció a C szekció volt, ahol az EKE Nemzetközi Kapcsolatok Központjának munkatársa, Tóth Judit mesteroktató is szerepelt. "Egy sikeres tantárgyi kísérlet a külföldi hallgatók integrálására" címmel tartott prezentációt, amelyben a külföldi hallgatók beilleszkedését segítő szolgáltatások mellett a Hungarian Culture and Intercultural Awareness című kurzust mutatta be, amelyet az Egri Campuson szinte minden külföldi és több magyar mentor hallgató is felvesz.


A magyar kultúra megismertetése mellett az interkulturális érzékenyítés is célja a tárgynak, amely a tapasztalatok szerint jelentősen hozzájárul a nemzetközi hallgatók sikeres beilleszkedéséhez.


< Vissza