Stipendium Hungaricum kimenő ösztöndíj részképzéshez

Utolsó módosítás: 2019. december 10.

Magyar hallgatók részére

A Tempus Közalapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet a 2020/2021-as tanévben Stipendium Hungaricum megállapodások keretében megvalósuló külföldi részképzésre, felsőoktatási hallgatók számára. A pályázók itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vehetnek részt az ösztöndíjjal, továbbá doktori képzésben részt vevő pályázók esetén kifejezetten a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is igényelhető támogatás. Ez az ösztöndíjlehetőség korábban államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzéshez kötődő Campus Mundi kiegészítő ösztöndíjtámogatás formájában volt elérhető a pályázók számára.
Jelen felhívás a Stipendium Hungaricum partnerországok által felajánlott támogatások elnyerésére vonatkozik. A magyar fél által biztosított kiegészítő ösztöndíjtámogatás jelenleg tárgyalás alatt áll, végleges döntés 2020 márciusában várható. Ennek ellenére a Tempus Közalapítvány javasolja, hogy az érdeklődő diákok nyújtsák be pályázatukat abban az esetben is, ha a magyar fél támogatása nélkül a részképzést nem tudnák megvalósítani. Amennyiben a magyar fél által biztosított kiegészítő támogatásról döntés születik és a forrás 2020 márciusa után rendelkezésre áll az ösztöndíjprogramra, a nyertes pályázók magyar támogatásban is részesülnek majd.
A pályázati határidő: 2020. február 19. (de Egyiptom, Irán, Kína, Oroszország és Türkmenisztán esetén előrehozott határidő van érvényben – az előrehozott határidőkről bővebben a Tempus Közalapítvány honlapján vagy az 1. számú mellékletből tudnak tájékozódni). A pályázóknak a TKA online rendszerébe (a https://apply.stipendiumhungaricum.hu/ oldalon keresztül) kell feltölteniük a pályázati anyagaikat.
A pályázati felhívást, valamint két mellékletét a TKA honlapjáról tudják elérni, valamint a jelenleg hatályos felhívást és 1. sz. mellékletet a lap aljáról le tudják tölteni.
Mivel ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, pályázni kizárólag az 1. sz. mellékletben megjelölt tevékenységekre és célországokba lehet, melyek jelen pályázati felhívás megjelenésekor a következőek: Albán Köztársaság, Algériai Népi Demokratikus Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Egyiptomi Arab Köztársaság, Indiai Köztársaság, Iráni Iszlám Köztársaság, Jordán Hásimita Királyság, Kenyai Köztársaság, Kínai Népköztársaság, Kuvaiti Állam, Libanoni Köztársaság, Macedón Köztársaság, Marokkói Királyság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Palesztina, Thaiföldi Királyság, Tunéziai Köztársaság, Türkmén Köztársaság, Ukrajna, Üzbég Köztársaság és Vietnami Szocialista Köztársaság. Ugyanezen okból kifolyólag az ösztöndíj csak magyar állampolgárok számára elérhető.
Kérdés esetén forduljanak bizalommal a Tempus Közalapítvány munkatársaihoz.

SH kimenő felhívás

SH kimenő felhívás 1. melléklete


< Vissza