Orientációs napok új külföldi hallgatóinknak

A Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2018. február 1-jén és 2-án orientációs napokat szervezett az új külföldi hallgatók számára, akik az Erasmus+ program keretében a tavaszi félévben tanulnak majd az Egri Campuson.

A 33 új hallgató Hollandiából, Fehéroroszországból, Lengyelországból, Örményországból, Romániából, Szlovákiából, Törökországból és Ukrajnából érkezett.
Az orientációs napok programjain a „gólyákon" kívül a már itt tanuló nemzetközi hallgatóink egy része is részt vett.
Csütörtök délután a B épületben a hivatalos köszöntő után prezentációk hangzottak el az intézményről és a tanulmányokkal, valamint a diákélettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Bemutatkozott az egri ESN szervezet és az új mentorok. A program csapatépítő játékokkal zárult.
A második napon a Líceum megtekintésére került sor. A hallgatók meglátogatták a dísztermet, a kápolnát, majd az egyetemi könyvtárat, ahol egy prezentációt is hallhattak a könyvtárról és a kölcsönzés menetéről. Utána a Varázstorony meghódítása következett.
A program ebéddel folytatódott az Aranysíp étteremben, ahol a magyar konyhával és az étkezési szokásokkal ismerkedhettek a külföldi diákok.


Hír: Tóth Judit - interkulturális referens
Fotó: Fehér Dániel


< Vissza