Orientációs napok külföldi hallgatóinknak

Utolsó módosítás: 2018. október 04.

A Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2018. szeptember 6-7-én orientációs napokat szervezett az Egri Campuson az új külföldi hallgatók számára

A hallgatók az Erasmus+ program, a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram és a Makovecz program keretében érkeztek intézményünkbe, egy vagy két féléves részképzésre, illetve teljes képzési ciklusra. Érkezett három önköltséges hallgató is az USA-ból, Nigériából és Kínából, illetve várunk még három fiatalt Kazahsztánból intézményközi megállapodás keretében. Összesen 43 új külföldi hallgató tanul ebben a félévben az Egri Campuson, négy kontinens 15 országából. A legtöbb új diák ezúttal is Törökországból érkezett.

Az orientációs napok programjain a „gólyákon" kívül a már itt tanuló nemzetközi hallgatóink közül is többen részt vettek.
Csütörtök délután a B épületben a hivatalos köszöntő után prezentációk hangzottak el az intézményről és a tanulmányokkal, valamint a diákélettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Ezután bemutatkozott az egri ESN szervezet és az új mentorok. A programot csapatépítő játékok zárták, amelyek oldott hangulatban, kellemes légkörben segítették elő az ismerkedést.


A második napon először prezentáció hangzott el Magyarországról és a magyar kultúráról. Utána a Líceum megtekintésére került sor, ami teljesen lenyűgözte a hallgatókat. Meglátogatták a Dísztermet, a Barokk Kápolnát, majd az egyetemi könyvtárat, utána pedig a Varázstorony látnivalóival ismerkedtek. A program közös ebéddel folytatódott a Leányka Bisztróban, ahol új külföldi diákjaink a magyar konyhával és az étkezési szokásokkal ismerkedhettek.


A külföldi hallgatók a félév során számos egyetemi szabadidős és kulturális programon fognak részt venni. Az immár hagyományos nemzetközi programokra, amilyenek a Nemzetközi Estek, vagy a Global Cooking Night, az érdeklődő magyar diákokat is szeretettel várjuk majd.


Hír: Tóth Judit - interkulturális referens
Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza