Orientációs napok külföldi hallgatóinknak

A Nemzetközi Kapcsolatok Központja szeptember 7-én és 8-án Orientációs Napokat szervezett az egyetem új külföldi hallgatóinak.

Az idei tanévben immár közel kétszáz külföldi diák tanul intézményünkben, akik négy kontinens- Amerika, Afrika, Ázsia és Európa - harminc országát képviselik, Mexikótól a Dél-Afrikai Köztársaságon át Mongóliáig a világ szinte valamennyi régióját lefedve.

Az új hallgatók közül az Erasmus+ program keretében a legtöbben az Egri Campuson, míg a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal a gyöngyösi Károly Róbert Campuson tanulnak. Egerbe a legnagyobb számban a korábbi éveknek megfelelően Törökországból és Spanyolországból érkeztek új hallgatók, először fogadtunk viszont diákokat például Laoszból, Szíriából és Grúziából.


Az orientációs program az első napon a két campuson külön-külön zajlott, majd a második napon együtt: ez volt az első alkalom, hogy az egri és a gyöngyösi nemzetközi „gólyák" közösen vettek részt tájékoztató előadásokon, csapatépítő játékokon, majd együtt ismerkedtek az egyetemmel és a várossal. A délelőtti program az Agria TISZK épületében zajlott, a Nemzeti étteremben elköltött hagyományos magyar ebéd után pedig a Líceum épületében folytatódott, ahol az összesen száz diák megtekintette a barokk termeket, a Tittel Pál Könyvtárat és a Varázstornyot.

A külföldi hallgatók a félév során számos közös egyetemi programon fognak részt venni. Az immár hagyományos Global Cooking Night-ra és a novemberi Nemzetközi Estekre az érdeklődő magyar diákokat is szeretettel várják.


Hír: Tóth Judit – interkulturális referens
Fotó: Győrváry-Kiss Ágnes – mobilitás koordinátor


< Vissza