Nemzetközi Napok a kulturális tudatosságról

2017. május 2- május 5. között négynapos nemzetközi rendezvénysorozat zajlott az Eszterházy Károly Egyetemen

A prezentációk és a tréningek témája az interkulturális érzékenyítés volt, és a célközönség az intézmény oktatói, és adminisztrációs munkatársai valamint a hallgatói segítőkör volt, azaz mindazok, akik külföldi diákokkal kapcsolatba kerülnek.

Fotó: Szántó György

A külföldi hallgatókkal kapcsolatban álló munkatársaknak mindenekelőtt interkulturális érzékenységre, nyitottságra és más kultúrák iránti érdeklődésre van szükségük. A két helyszínen (Eger és Gyöngyös) megrendezett interkulturális workshopok, melyeket Dr. Szaszkó Rita Phd, Dr. Furcsa Laura Phd. és Dr. Demszky Alma Phd. vezetett, reményeink szerint megkönnyítik, hogy a résztvevők megértsék saját kulturális identitásukat, és segítenek a témában felmerülő problémák megoldásában.

Fotó: Szántó György

A nemzetközi résztvevők a következő felsőoktatási intézményeket képviselték: Krosno State College (Lengyelország), UPN Veteran (Indonézia), II. Ferenc Rákóczi Transcarpathian Hungarian Institute (Ukrajna), IMC University of Applied Sciences (Ausztria), Namik Kemal University (Törökország), Eplefpa Bordeaux Gironde (Franciaország), Adnan Menderes University (Törökország).

Fotó: Szántó György

Hír: Taylerné Tóth Katalin - NKK Osztályvezető


< Vissza