Nemzetközi hallgatóink tanulmányi kirándulásai

Utolsó módosítás: 2019. május 14.

Az EKE Egri és Gyöngyösi Campusán tanuló Erasmus+ és Stipendium Hungaricum ösztöndíjas külföldi hallgatók és magyar mentortársaik a Magyar Kultúra tantárgy keretében a tavaszi félév során két egész napos tanulmányi kiránduláson vettek részt.

Március 29-én Budapestre kirándultak, május 3-án pedig Székesfehérvárral ismerkedtek.
Március 29-én, Budapesten, a nap a Hősök tere látnivalóinak megtekintésével kezdődött, majd a Parlament meglátogatására került sor, angol nyelvű idegenvezetéssel. A koronaékszerek, az ülésterem és az egész épület nagy benyomást tett a hallgatókra. Ezt követően a csoport a budai Várnegyedben tett egy sétát, majd a Gellért hegyről is megcsodálták a gyönyörű panorámát.

A második tanulmányi kiránduláson, május 3-án pénteken a hallgatók először a Székesfehérvár melletti romantikus Bory-várba látogattak, majd Székesfehérvár történelmi látnivalóival ismerkedtek, többek között megtekintették a Romkertet Szent István szarkofágjával. A nap második felében a csoport a Velencei tó partján, Gárdonyban tett egy megállót. Agárdpusztán megtekintették Gárdonyi Géza szülőházát is.

 


< Vissza