Nemzetközi hallgatóink októberi kirándulásai

Az EKE Egri Campusán tanuló Erasmus+ és Stipendium Hungaricum ösztöndíjas külföldi hallgatók az őszi félévben két egész napos tanulmányi kiránduláson vettek részt a Nemzetközi Kapcsolatok Központjának szervezésében.

Október 6-án Budapestre tettek látogatást, október 20-án pedig Miskolc környékének látnivalóival ismerkedtek.

Mindkét kirándulásra Tóth Judit interkulturális referens, Molnár Anita mobilitás koordinátor és az ESN Eszterházy néhány mentora kísérte el a négy földrész 17 országából érkezett mintegy ötven hallgatót.


Október 6-án, Budapesten, a nap a Hősök tere látnivalóinak megtekintésével kezdődött, majd a Vajdahunyad várban lévő Magyar Mezőgazdasági Múzeum meglátogatásával folytatódott, angol nyelvű idegenvezetéssel. A gyönyörű épületben lévő kiránduláson a hallgatók sok mindent megtudhattak Magyarország történelméről, többek között a magyar halászat, vadászat, borászat fejlődéséről, vagy a lótenyésztésről.

Ezt követően a csoport a budai Várnegyedben tett egy sétát, ahonnan megcsodálhatták a UNESCO világörökséghez tartozó gyönyörű panorámát a Parlament épületével. A nap második felében a Parlament meglátogatására került sor, szintén angol nyelvű idegenvezetéssel. A koronaékszerek, az ülésterem és az egész épület nagy benyomást tett a hallgatókra.


A második tanulmányi kirándulás keretében, október 20-án, pénteken a hallgatók először a Diósgyőri Lovagvárba látogattak, ahol angol nyelvű, kosztümös idegenvezetés keretében sok érdekességet tudhattak meg a „Királynők váráról" és általában a középkori magyar történelemről.

A nap második felében a csoport Lillafüredre látogatott. A gyönyörű őszi táj, a Palota szálló függőkertjei és a Hámori tó mindenkit elvarázsolt! Sok fiatal a csónakázást is kipróbálta a tavon.

A Szent István cseppkőbarlangban tett látogatás szintén nagy hatással volt a hallgatókra, akik közül többen még sosem láttak korábban ilyen természeti képződményt. A késő délutánt Miskolc belvárosában töltötte a csoport, ahonnan este fáradtan, de elégedetten érkeztek vissza Egerbe.

Hír: Tóth Judit
Fotók: Annalena Sander és Fehér Dániel


< Vissza