Nemzetközi Estek

Utolsó módosítás: 2019. november 26.

A Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2019. november 18-22-e között ismét megrendezte az Egri Campuson a Nemzetközi Estek rendezvénysorozatot.

A rendezvénysorozat célja, hogy az intézményünkben tanuló külföldi hallgatók számára lehetőséget teremtsen országuk, kultúrájuk bemutatására, valamint, hogy az egyetem polgárai jobban megismerhessék azokat az országokat, amelyekből hallgatókat fogadunk.

Az esti programok a B épület Nagy Előadójában zajlottak, alkalmanként mintegy 100 néző jelenlétében, akiknek igazi élményben, földrészeken átívelő virtuális utazásban volt részük. A rendezvényen november 18-22-ig összesen 15 ország mutatkozott be, köztük három olyan, ahonnan először érkeztek hozzánk hallgatók: Kambodzsa, Kenya és Tajvan.

A diákok interaktív, látványos, videó filmeket és időnként színpadi elemeket (tánc, dal) is tartalmazó előadás formájában mutatták be országukat. Az országok általános jellemzésén és a turisztikai látnivalókon kívül a prezentációk kitértek a mindennapi élet több területére (pl. hagyományok, ünnepek, gasztronómia, sport, zene, híres emberek) és még az aktuálpolitikai kérdéseket sem hallgatták el.

Az ország-bemutató előadások tartása a Hungarian Culture and Intercultural Awareness kurzus hallgatóinak egyik tantárgyi követelménye, így minden félévben ezek a diákok a nemzetközi estek főszereplői. Hasznos feladat ez számukra, hiszen fejleszti prezentációs készségüket, kreativitásukat és angol nyelvtudásukat is.

Az eseményre ellátogató magyar hallgatók számára pedig jó lehetőség ez az angol nyelvi hallásértés gyakorlására, emellett a különböző kultúrák jobb megismerése fejleszti interkulturális érzékenységüket és motivációt jelenthet a nyelvtanulásra, továbbá erősítheti bennük azt a szándékot, hogy ösztöndíjra pályázzanak, külföldi partnerintézményeinkben töltsenek egy-egy félévet.


A hírt küldte: Tóth Judit
Fotók: Szántó György


< Vissza