Makovecz ösztöndíjprogram

Utolsó módosítás: 2019. április 26.

A Partiumi Keresztény Egyetem Nagyváradon, a Sapientia EMTE Csíkszeredán, Marosvásárhelyen és Kolozsváron várja a hallgatói pályázatokat részképzésre a 2019/2020 tanév őszi szemeszterére

Partiumi Keresztény Egyetem

A program és a jelentkezés részletei az alábbi linken találhatóak:
https://erasmus.partium.ro/hu/makovecz-vendeghallgatoknak

A Partneregyetem elérhetőségei:
e-mail: erasmus@partium.ro

website: http://erasmus.partium.ro

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

A Sapientia EMTE meghirdette a 2019/2020-as tanévre vonatkozó Makovecz Hallgatói programra vonatkozó pályázatot (http://www.sapientia.ro/hu/makovecz-hallgatoi-osztondijprogram)

A Sapientia EMTE keretében működő tanulmányi programokról szóló információk elérhetők az Egyetem honlapján (http://www.sapientia.ro/hu/makovecz-hallgatoi-osztondijprogram/vendeghallgatok).

A féléves vagy egy hónapos mobilitás esetén havi 150.000 Ft ösztöndíj támogatást biztosítunk a hallgatóknak, ami a mobilitás teljes költségét hivatott fedezni, ide értve az utazási, a szállás, a kötelező egészségügyi biztosítási stb. díjakat és a megélhetési költségeket. A beérkező hallgatóknak lehetőség szerint kollégiumi szállást biztosítunk, előzetes egyeztetés alapján.
Rövidebb időszakra szóló tanulmányi utak esetében a hallgatók napi 3500 Ft/fő ösztöndíjban részesülnek (étkezési, biztosítási és egyéb fenntartási költségek fedezésére), és az egyetem téríti az utazási és szállás költségeket. E költségek max. 5000 Ft/éj/személy, illetve 15.000 Ft/személy (Kolozsvár-Budapest-Kolozsvár útvonalon) sarokszámok szerint téríthetők. Egy hetes tanulmányút esetében a hallgatók hetente 50.000 Ft ösztöndíjban részesülnek, amennyiben egyénileg térítik szállás és utazási költségeiket.

A programmal kapcsolatosan Hauer Melindánál érdeklődhetnek az mhauer@sapientia.ro e-mail címen.


< Vissza