HOLLÓKŐI KIRÁNDULÁS

Az Erasmus+ és a Stipendium Hungaricum programok keretében az egri és a gyöngyösi campusokon tanuló külföldi hallgatóink népes csoportja 2018. április 20-án tanulmányi kirándulást tett Hollókőre.

A programban összesen 50 fő vett részt 20 országot képviselve. A diákokat Tóth Judit mesteroktató, interkulturális referens kísérte és velük tartott egyetemünk Fulbright vendégprofesszora, a University of Kansas -ról érkezett John Rury és felesége is.
A tanulmányi kirándulás célja a Magyarországon elsőként a Unesco világörökség-listájára felkerült élő falumúzeum, Hollókő meglátogatása volt. A hallgatók a faluban tett séta során átfogó képet kaptak a népi kultúráról, a régi foglalkozásokról, a palóc építészetről, népművészetről és a kézműves nyomdaműhelyben saját hollókői emléket is nyomtathattak.
A nap második felében folytatódott a magyar kultúrával való ismerkedés: ezúttal a történelmi múltba nyertek betekintést diákjaink egy romantikus várlátogatás során. A gyönyörű természeti környezetben lévő hollókői vár megtekintése maradandó élményt nyújtott a kirándulás résztvevőinek.


< Vissza