Kedvezőbb pontszámítás a Campus Mundi programban!

Az új év több jó hírrel indult azon hallgatók számára, akik a Campus Mundi program segítségével szeretnének tanulmányaik alatt külföldi tapasztalatot szerezni.

A Tempus Közalapítvány a külföldi részképzést bővítette a freemover részképzés lehetőségével. Ez a változtatás arra nyújt esélyt a hallgatóknak, hogy olyan intézményt is megadhassanak a jelentkezéskor, ahol még nincs kölcsönös együttműködés a küldő és a fogadó intézmény között, tehát a pályázó saját maga kereshet fogadó egyetemet.

Egyszerűsödött a pontszámítás rendszere is: a most jelentkező, vagy a bírálati szakaszban lévő pályázók tanulmányi eredményükre már kedvezőbb pontszámot kaphatnak a bírálat során. Lássuk, hogyan alakultak az új pontszámok:

0 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe nem éri el a szakátlag felét;

20 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe nagyobb vagy egyenlő, mint a szakátlag fele, de kisebb, mint a szakátlag;

35 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe = szakátlag;

50 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe a szakátlag feletti.

Doktori képzésben részt vevő hallgatók automatikusan 50 pontot kapnak.

Emelték a szakátlaggal egyenlő kreditindexre adható pontszámot: a korábbi 10 pont helyett 35 pontot kapnak ez esetben a pályázók. A szakátlag körüli egyéni teljesítménnyel és egy színvonalas, kidolgozott motivációs levéllel tehát már jó eséllyel elnyerhető az ösztöndíj. A pontszámítás módosításával nem titkolt szándékuk, hogy azok számára is elérhető legyen az ösztöndíjas státusz, akik a szakátlag körüli, esetleg kevéssel alatti, de egyenletes egyéni teljesítménnyel rendelkeznek.

Amennyiben kérdése merült volna fel, keressék a Tempus Közalapítvány kollégáit bizalommal az info@tpf.hu vagy a campusmundi@tpf.hu e-mail címen vagy információs telefonszámaikon (1/237-1310, vagy 1/237-1320), vagy a Nemzetközi Kapcsolatok Központját az alábbi elérhetőségeken:

Eger, Leányka u. 6. Almagyardombi Kollégium földszint

E-mail: studentmobility@uni-eszterhazy.hu

Telefon: +36 36 523-441 / +36 36 520 400/2228


< Vissza