Interkulturális tréning munkatársaknak

Utolsó módosítás: 2020. február 12.

A Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2020. január 28-án és február 4-én interkulturális érzékenyítő tréninget szervezett az egri campuson oktató és nem oktató munkatársak számára.

Mivel intézményünkben egyre több a külföldi hallgató, fontos, hogy mind az őket oktatók, mind a velük kapcsolatba kerülő nem oktató dolgozók nyitottak legyenek a kulturális sokszínűségre és tisztában legyenek a kulturális különbségekből adódó kihívásokkal.

Az egyetem dolgozói, - mind az oktatók, mind a nem oktató munkatársak - érzékelve a téma fontosságát, szép számban jelentkeztek a tréningre: 18 tanár és 20 nem oktató munkatárs vett részt a jó hangulatban zajlott fél napos (4 órás) képzésen, melyet ezúttal az oktatók számára Difiore Czipczer Rita és Lindsey Cuen tartott a B épület 120-as termében angol nyelven, dr.Taskó Tünde és Dorner László pedig a Líceum 214-es könyvtártermében magyar nyelven a nem oktató munkatársak számára.


A programot a trénerek és a résztvevők is sikeresnek is hasznosnak ítélték. A dinamikus, csapatépítő feladatok, a szimulációs gyakorlatok és a helyzetelemzések mind a pozitív attitűdök kialakítását segítették. Az interkulturális tréning – melyre a tanárok részvételével hatodszor, a nem oktató munkatársak számára pedig harmadik alkalommal került sor,- a következő tanévben is folytatódik.


A program az EFOP-3.4.3.16-2016- 00010 „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" projekt támogatásával valósult meg.

Hír: Tóth Judit, interkulturális koordinátor
Fotók: Fehér Dániel, Lindsey Cuen


< Vissza