Interkulturális tréning munkatársaknak

Utolsó módosítás: 2019. február 21.

A Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2019. január 29-én és 30-án interkulturális érzékenyítő tréninget szervezett oktató és nem oktató munkatársak számára az egyetem két campusán: Egerben és Gyöngyösön.

Mivel intézményünk életében egyre nagyobb szerepet játszik a nemzetköziesítés, egyre több a külföldi hallgatónk, fontos, hogy mind az őket oktatók, mind a velük kapcsolatba kerülő nem oktató dolgozók nyitottak legyenek a kulturális sokszínűségre és tisztában legyenek a kulturális különbségekből adódó kihívásokkal.


Az egyetem dolgozói, -mind az oktatók, mind a nem oktató munkatársak -érzékelve a téma fontosságát, mindkét campuson szép számban jelentkeztek a tréningre: összesen 26 tanár és 43 nem oktató munkatárs vett részt a fél napos (4 órás) képzésen, melyet Egerben ezúttal Difiore Czipczer Rita, dr. Taskó Tünde, és Dorner László, Gyöngyösön pedig dr. Réthy István tartottak.


A programot a trénerek sikeresnek és a résztvevők is hasznosnak ítélték. Az alapvető interkulturális ismeretek megszerzésén túl, a dinamikus, csapatépítő feladatok, a szimulációs gyakorlatok és a helyzetelemzések, önreflexiók mind a pozitív attitűdök kialakítását segítették. Az interkulturális tréning –melyre a tanárok részvételével negyedszer, a nem oktató munkatársak számára pedig második alkalommal került sor,- a következő tanévben is folytatódik.
A program az EFOP-3.4.3.16-2016- 00010 „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" projekt támogatásával valósult meg.

Hír: Tóth Judit, interkulturális referens
Fotók:Kakuk Dániel


< Vissza