Interkulturális tréning munkatársaknak

A Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2018. január 29-én hétfőn, interkulturális érzékenyítő tréninget szervezett oktató és nem oktató munkatársak számára az egyetem két campusán: Egerben és Gyöngyösön.

Mivel intézményünk életében egyre nagyobb szerepet játszik a nemzetköziesítés, egyre több a külföldi hallgatónk, fontos, hogy mind az őket oktatók, mind a velük kapcsolatba kerülő nem oktató dolgozók nyitottak legyenek a kulturális sokszínűségre és tisztában legyenek a kulturális különbségekből adódó kihívásokkal. Az egyetem munkatársai, érzékelve a téma fontosságát, mindkét campuson szép számban jelentkeztek mind oktató, mind nem oktató munkatársak a rövid, mindössze négy órás képzésre, melyet Egerben dr. Taskó Tünde és Dorner László, Gyöngyösön pedig dr. Demszky Alma Míra és dr. Réthy István tartottak.

A programot a trénerek sikeresnek, a résztvevők pedig hasznosnak ítélték. Az alapvető interkulturális ismeretek megszerzésén túl a dinamikus, csapatépítő feladatok, a szimulációs gyakorlatok és a helyzetelemzések, önreflexiók mind a pozitív attitűdök kialakítását segítették. Az interkulturális tréning – amit a tanárok részvételével másodjára, a nem oktató munkatársak számára pedig első alkalommal szerveztek - a következő tanévben folytatódik.


A program az EFOP-3.4.3.16- 2016- 00010 „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" projekt támogatásával valósult meg.

Hír: Tóth Judit, interkulturális referens
Fotók: Győrváry-Kiss Ágnes


< Vissza