Global Cooking Night

Utolsó módosítás: 2018. november 12.

A Líceum Dísztermében szervezték meg szerdán a hagyományos Global Cooking Night gasztronómiai estet, nemzetközi hallgatóink legismertebb és legnépszerűbb programját.

Az ESN Eszterházy, az EHÖK és az egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Központja által szervezett eseményre most is sokan voltak kíváncsiak: legalább 300 résztvevő volt. Ezúttal is érkezett gyöngyösi campusunkról is egy népes nemzetközi hallgatói csoport.

A Global Cooking Night programja, mint mindig, szórakoztató műsorral kezdődött: láthattunk benne különböző stílusú, látványos táncbemutatót, hallhattunk magyar népdalt és popzenét is a külföldi hallgatók és magyar társaik előadásában.

A műsorszámok között a fiatalok a színpadon bemutatták az általuk készített finomságokat, amit előbb a zsűri tagjai, majd később a közönség is megkóstolhatott. Összesen 19 nemzet konyhájának jellemző fogásait ismerhettük meg az est folyamán.

Mind a zsűri, mind a közönségszavazatok alapján ezúttal az ukrán specialitások bizonyultak a legízletesebbnek. A zsűri különdíjjal jutalmazta továbbá a pakisztáni hallgatók által prezentált ételeket.

A hírt küldte: Tóth Judit, interkulturális referens

Fotók: Győrváry-Kiss Ágnes

 

 


< Vissza