ERASMUS 30

Az Erasmus mobilitási program 30. születésnapja alkalmából szervezett egész napos előadássorozatot a Líceum épületében az Eszterházy Károly Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Központja a Heves Megyei Europe Direct Tájékoztató Központtal és a Heves Megyei Önkormányzattal együttműködésben.

Az Egyetem rektorának üdvözlő szavait követően a rendezvény különleges vendége, az iráni Semnan Egyetem rektora mutatta be röviden intézményét.

Ezt követően az Erasmus program elmúlt 30 évének történetébe kaptunk bepillantást Dr. Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője és Hermándy-Berencz Judit, a Tempus Közalapítvány igazgató-helyettesének előadásában.

A délelőtti program utolsó előadója Tóth-Dolenszky Réka intézményi mobilitás koordinátor volt, aki az EKE és az Erasmus közös 15 éves történetébe vezetett be minket.
Mivel születésnap nem múlhat el torta nélkül, a prezentációkat követően Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke invitálta a résztvevőket egy koccintásra és egy szelet Erasmus születésnapi tortára.


A program 12 órától a Mobility Café rendezvénnyel folytatódott, ahol az NKK és a Tempus Közalapítvány munkatársai bemutatták az Erasmus és a Campus Mundi ösztöndíjprogramokat, majd volt Erasmus ösztöndíjas hallgatók osztották meg tapasztalataikat és élményeiket az érdeklődőkkel annak reményében, hogy egyre több hallgató kedvet kap a jövőben résztvenni az Erasmus+ programban.

Bemutatkozott továbbá az ESN Eszterházy önkéntes diákszervezet is. A napot Colin Swatridge brit professzor másfél órás előadása zárta, aki „A Country Full of Aliens" című könyvének legújabb kiadása kapcsán osztotta meg benyomásait a magyar kultúra jellegzetességeiről, sok humorral, időnként görbe tükröt tartva a hallgatóság elé.

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza