A brazil ABRUEM delegáció látogatása

Utolsó módosítás: 2018. július 13.

Az Eszterházy Károly Egyetemre is ellátogatott az ABRUEM szervezet. A brazil rektorok a várossal, az egyetemmel is megismerkedhetett.

Az MRK meghívására 2018. június 25. és július 6. között Brazília egyik meghatározó, 45 egyetemet tömörítő rektori szövetsége, az ABRUEM (Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities) látogatott Magyarországra.

Az 1991-ben alapított szervezet célja az együttműködés fenntartása, kapcsolattartás és fontos felsőoktatási kérdések megvitatása a szervezet tagjai között. Éves külföldi szakmai látogatásuk helyszínéül idén – az MRK és Magyarország brazíliai Nagykövetségének kezdeményezésére – Magyarországot választották. A magyar-brazil felsőoktatási kapcsolatok elmélyítése céljából rektori delegációval érkeztek Budapestre, melyet Aldo Nelson Bona, a rektori szövetség elnöke vezetett.


A látogatás során tizennégy magyar intézménybe látogattak el a rektorok országszerte, köztük július 04-én az Eszterházy Károly Egyetemre.
Egyetemünk 4 évvel ezelőtt fogadott informatika szakos brazil hallgatókat a 'Science Without Borders' program keretében. Bízunk benne, hogy a tárgyalások és a jövőbeni szakmai együttműködések eredményeként a jövőben újra nagyobb létszámban érkeznek brazil diákok intézményünkbe.


< Vissza