KIUTAZÁS ELŐTTI TEENDŐK 2020/2021-ES TANÉV

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 07.

Tanulmányi célú mobilitás

ERASMUS TÁJÉKOZTATÓN VALÓ RÉSZTVÉTEL

Az ösztöndíjat elnyert hallgatók kötelesek résztvenni az Erasmus tájékoztatón. A tájékoztató pontos időpontjáról és helyszínéről e-mailben kapnak értesítést a hallgatók. A tájékoztatón a hallgatók az információs lap mellett a honlapunkról (ide kattintva) letölthető Erasmus+ Hallgatói Chartát is kézhez kapják.

JELENTKEZÉS A FOGADÓ INTÉZMÉNYBE

Az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak jelentkezni kell a kiválasztott partnerintézménybe. A jelentkezés menete és leadandó dokumentumok listája és a jelentkezési határidő intézményenként más és más, így a hallgatók a fogadó intézmény honlapjáról vagy a külföldi Erasmus koordinátortól tudnak tájékozódni a pontos lépésekről. A jelentkezési anyagot a hallgató készíti el, tölti fel a Fogadó Intézmény honlapjára. Amennyiben a hallgató az adott jelentkezési határidő előtt legkésőbb 2 héttel leadja a Mobilitás Irodában a kész jelentkezési anyagot, azt a Mobilitás Iroda kipostázza a fogadó intézménynek. Más esetben a hallgató felelőssége a jelentlezési anyag kipostázása.

SZÁLLÁSKERESÉS

A szálláskeresés a hallgató felelőssége. A fogadó intézménybe való jelentkezés után a legtöbb intézmény részletes információt küld a hallgatóknak az szálláslehetőségekkel (pl. kollégium) kapcsolatban. Javasoljuk, hogy a kiutazó hallgatók időben kezdjék el a szállással kapcsolatos ügyek intézését!

BIZTOSÍTÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS

A kiutazó hallgatóknak ki kell váltaniuk az ingyenesen igényelhető Európai Egészségbiztosítási Kártyát. További információ a kártya igénylésével kapcsolatban ide kattintva elérhető. Emellett a Mobilitás Iroda feltétlenül ajánlja, hogy a hallgatók teljes körű egyéni utasbiztosítást is kössenek kiutazás előtt.

LEARNING AGREEMENT LEADÁSA

A három fél (hallgató, küldő és fogadó intézmény) által aláírt tanulmányi munkaterv, azaz Learning Agreement az ösztöndíj átutalásának feltétele. A dokumentumot csak formanyomtatványon tudjuk elfogadni, mely ide kattintva érhető el. Ezt a hallgató - a tanszékvezetővel vagy szakfelelőssel egyeztetve - készíti el, majd kiküldi a fogadó intézménynek aláírásra. A fogadó intézmény aláírását szkennelt változatban is elfogadjuk. Ez után a hallgató a tanszékvezetővel vagy szakfelelőssel is aláíratja a dokumentumot és leadja azt a Mobilitás Irodában. A tanszékvezető/szakfelelősi és a hallgatói aláírást csak eredeti, kékkel írt verzióban tudjuk elfogadni. Az aláírt Learning Agreementet legkésőbb az ösztöndíjszerződés megkötésekor le kell adni a Mobilitás Irodához.

ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉSHEZ SZÜKSÉGES ADATOK LEADÁSA

Az ösztöndíjszerződés megkötése előtt legkésőbb 5 munkanappal e-mailben a studentmobility@uni-eszterhazy.hu címre meg kell küldeni az ösztöndíjszerződés megkötéséhez szükséges hallgatói adatokat. Az adatok megadásához használandó táblázat ide kattintva érhető el.

ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE

Az ösztöndíjszerződést (=támogatási szerződés) a Mobilitás Iroda készíti elő, majd előre egyeztetett időpontban, személyesen történik a szerződéskötés. Időpontegyeztetéssel kapcsolatban a studentmobility@uni-eszterhazy.hu címen kell kapcsolatba lépni a hallgatóknak a Mobilitás Irodával. Ahoz, hogy a hallgató kiutazás előtt megkapja ösztöndíját, kiutazás előtt legkésőbb három héttel meg kell kötni a szerződést! Az ösztöndíjszerződés melléklete a hallgatók jogait és kötelezettségeit tartalmazó Erasmus+ Hallgatói Charta, mely ide kattintva is elérhető.

KIUTAZÁSI TÁMOGATÁSRA VALÓ JELENTKEZÉS (opcionális)

A nappali tagozatos államilag finanszírozott képzésben részvevő aktív alap- és mesterképzéses hallgatók pályázhatnak kiutazási támogatásra. A pályázati anyag elkészítése és leadása opcionális és a hallgató felelőssége. A pályázati anyagot legkésőbb a kiutazást megelőző hónap elsejéig kell eljuttatni a Mobilitás Irodához. További információ és a pályázati űrlap elérhető innen: http://nkk.uni-eger.hu/_kulfoldi_tanulmanyut_tamogatasa

ONLINE NYELVI TESZTEN VALÓ RÉSZVÉTEL

Azon hallgatók, akiknek az angol, cseh, dán, francia, holland, görög, lengyel, német, olasz, portugál, spanyol, svéd nyelv lesz a munkanyelvük és ez a nyelv nem az anyanyelvük, kötelesek részt venni az on-line nyelvi szintfelmérésen. Az on-line szintfelmérés eredményei alapján az intézményi koordinátor ajánl fel a hallgatónak egy online kurzust. A hallgató a tanulmányai végén ismét köteles a szintfelmérőn rész venni.

Az Eszterházy Károly Egyetem új Nemzetközi Mobilitási Szabályzata elérhető ide kattintva.

AKTIV STÁTUSZ AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEMEN

Minden hallgatónak aktívnak kell lennie az Erasmus+ tanulmányi célú mobilitása alatt, azaz legalább egy itthoni kurzust fel kell vennie az Egyetemen. A rugalmasabb teljesíthetőség érdekében javasoljuk, hogy igényeljenek egyéni tanrendet (A Neptun rendszerben Kérvények)
Ajánljuk, hogy minden olyan tárgyat vegyenek fel a NEPTUN-ban a hallgatók itthon aminek a külföldön felvett kurzusok közül van megfelelője. Ez előzetes egyeztetést és folyamatos kapcsolattartást igényel az EKE tanulmányi előadóival vagy oktatóival.

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK / LETÖLTÉSEK

Learning Agreement Before the Mobility SMS 2019/2020

LA studies guidelines 2015

Europass Mobilitás Igazolvány

KTÚT pályázati űrlap

Erasmus+ Hallgatói Charta

Hallgatói adatok Erasmus+ tanulmányi ösztöndíjszerződéshez


< Vissza