KIUTAZÁS ELŐTTI TEENDŐK 2019/2020-AS TANÉV

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 27.

SZAKMAI GYAKORLATRA KIUTAZÓ HALLGATÓKNAK

ERASMUS TÁJÉKOZTATÓN VALÓ RÉSZTVÉTEL

Az ösztöndíjat elnyert hallgatók kötelesek résztvenni az Erasmus tájékoztatón. A tájékoztató pontos időpontjáról és helyszínéről e-mailben kapnak értesítést a hallgatók. A tájékoztatón a hallgatók az információs lap mellett a honlapunkról (ide kattintva) letölthető Erasmus+ Hallgatói Chartát is kézhez kapják.

SZÁLLÁSKERESÉS

A szálláskeresés a hallgató felelőssége. Javasoljuk, hogy a kiutazó hallgatók időben kezdjék el a szállással kapcsolatos ügyek intézését, melyben nagy segítségükre lehet a fogadó szervezet.

BIZTOSÍTÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS

A kiutazó gyakornokoknak ki kell váltaniuk az ingyenesen igényelhető Európai Egészségbiztosítási Kártyát. További informáicó a kártya igénylésével kapcsolatban ide kattintva elérhető. A hallgatónak kötelessége megfelelő összegű felelősségbiztosítást és balesetbiztosítást kötni kiutazás előtt, és a Biztosító nevét ill. a kötvény számát a Mobilitás Irodával szerződéskötést megelőzően közölni. Emellett a hallgató munkatervében feltüntetett, a fogadó szervezettel egyeztetett egyéb biztosítások (pl. munkavégzés közben okozott kár) megkötése is szükséges.

ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉSHEZ SZÜKSÉGES ADATOK LEADÁSA

Az ösztöndíjszerződés megkötése előtt legkésőbb 3 munkanappal e-mailben a studentmobility@uni-eszterhazy.hu címre meg kell küldeni az ösztöndíjszerződés megkötéséhez szükséges hallgatói adatokat. Az adatok megadásához használandó táblázat ide kattintva érhető el.

ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE

Az ösztöndíjszerződést (= támogatási szerződés) a Mobilitás Iroda készíti elő, majd előre egyeztetett időpontban, személyesen történik a szerződéskötés. Időpontegyeztetéssel kapcsolatban a studentmobility@uni-eszterhazy.hu címen kell kapcsolatba lépni a hallgatóknak a Mobilitás Irodával. Ahhoz, hogy a hallgató kiutazás előtt megkapja ösztöndíját, kiutazás előtt legalább három héttel meg kell kötni a szerződést. Az ösztöndíjszerződés melléklete a hallgatók jogait és kötelezettségeit tartalmazó Erasmus+ Hallgatói Charta, mely ide kattintva is elérhető.

KIUTAZÁSI TÁMOGATÁSRA VALÓ JELENTKEZÉS (opcionális)

A nappali tagozatos képzésben részvevő aktív alap-, osztatlan-, mester-, és doktori képzéses hallgatók pályázhatnak kiutazási támogatásra. A pályázati anyag elkészítése és leadása opcionális és a hallgató felelőssége. A pályázati anyagot legkésőbb a kiutazást megelőző hónap elsejéig kell eljuttatni a Mobilitás Irodához. További információ és a pályázati űrlap elérhető innen.

ONLINE NYELVI TESZTEN VALÓ RÉSZVÉTEL

Azon hallgatók, akik a 2019-2020-as tanévben utaznak, az angol, cseh, dán, francia, holland, görög, lengyel, német, olasz, portugál, spanyol, vagy svéd nyelv lesz a munkanyelvük és ez a nyelv nem az anyanyelvük, kötelesek részt venni az on-line nyelvi szintfelmérésen. Az on-line szintfelmérés eredményei alapján az intézményi koordinátor ajánl fel a hallgatónak egy online kurzust. A hallgató a szakmai gyakorlat végén ismét köteles a szintfelmérőt elkészíteni.

Az Eszterházy Károly Egyetem Nemzetközi Mobilitási Szabályzata elérhető ide kattintva.

 

Kapcsolódó dokumentumok/letöltések:

Hallgatói adatok szakmai gyakorlathoz

Kiutazási támogatás

Europass Mobilitási Igazolvány

ERASMUS+ Hallgatói Charta


< Vissza