Europass Mobilitás Igazolvány

Utolsó módosítás: 2016. március 22.

Útmutató Erasmus+ hallgatóknak

Miért érdemes igényelni?

Az Europass mobilitási igazolvány egy Európa szerte ismert és használt, egységes és bárki számára ingyenesen elérhető dokumentumforma. Vagyis külföldi tanulmányút, szakmai gyakorlat vagy önkéntesség során megszerzett készségeidről és kompetenciáidról ad részletes és hiteles képet.

Az Europass mobilitási igazolvány hasznos lehet álláskereséskor. Erasmus, illetve Campus Hungary tanulmányi vagy szakmai gyakorlaton részt vett hallgatóként munkavállalás során a mobilitási igazolvánnyal tudod igazolni a munkaadók felé az ösztöndíj során megszerzett szaktudásodat, készségeidet, elvégzett kurzusaidat és egyéb eredményeidet.

Az Europass mobilitási igazolványt te, mint hallgató igényelheted a Nemzeti Europass Központ honlapján:
www.europass.hu » Mobilitási igazolvány menüpont » Mobilitási igazolvány igénylés.

Ezután a három adatbázis közül válaszd a másodikat, ha szakmai gyakorlatra utaztál, amennyiben tanulmányi mobilitásban vettél részt, a harmadikra kattints. A regisztráció és belépés után néhány adat (személyes adatok, küldő intézmény, teljesített kurzusok/elvégzett tevékenységek stb.) megadásával te magad készítheted el az igazolványt magyar, angol, német vagy akár francia nyelven. Az elektronikus dokumentum a kitöltés és véglegesítés után kinyomtathatóvá válik. A mobilitási igazolvány a küldő - és fogadó intézmények aláírásával és pecsétjével válik hitelessé.
Ezért a te érdeked és feladatot, hogy eljuttasd Europass igazolványod az érintett intézmények koordinátoraihoz. Az elkészült és hitelesített mobilitási igazolvány a Te tulajdonod lesz.

Összefoglalva:

Elérhetőség:
Tempus Közalapítvány - Nemzeti Europass Központ
E-mail: europass@tpf.hu
Telefon: +36 1 2365050 (ügyfélszolgálat 9 és 13 óra között)
Az Europass mobilitási igazolványról részletes tájékoztató és minták:
www.europass.hu

 


< Vissza